6.23.2010

Un pic de strofocare





Pnetru ca nu imi place foamea aleg putina strofocare in schimb. Si mi-a venit o idee absolut geniala :))) Totul e sa ma si tin de ea. Fiecare zi o sa aibe un specific al sau, ma rog, aproape fiecare zi:
Luni: zi de lactate. De oricare si in orice cantitati. Ma bazez pe ce-mi place ca sa nu-mi impun restrictii. Cred ca o sa fie mult lapte sana, am descoperit unul care are un gust foarte bun, iaurt si ceva branza.
Miercuri si vineri: ca tot ar fi zile de post o sa fie zile pentru mancat fructe si legume. Cat mai in stare naturala daca se poate, da merge si o ciorba de legume sau o mancarica acolo.
Marti si joi: sunt zilele fara cina. Pentru ca asta cu cinele tarzii am avut-o in plan dar nu prea mi-a iesit niciodata pentru mai mult de o saptamana am hotarat ca e mai bine sa am doar doua zile pe saptamana in care sa respect asta. Bineinteles neinsemnand ca in restul zilelor e in regula sa ma destrabalez cu friptane si alte alea pana la miezul noptii.
Sambata si duminica: sunt zilele in care am voie orice dar in cantitati mici, cat incape intr-un pumn.

Nu e un plan bun? :))) Evident teoria nu e grea deloc. Dar aseara am reusit un pic s-o transpun si in practica si pentru ca era seara fara cina, chiar daca am iesit cu prietenii la un restaurant si toata lumea a mancat, eu m-am oprit la o limonada acraaaaa si la un frape. A fost foarte bine.

Azi fructe si legume am inceput cu un mar. Mai am in program" cirese, rosii, putina zacusca si putin gem cu fructoza. Sa vad daca ma tine toata ziua.

2 comentarii:

  1. Hmmm...Mie nu prea imi place cum arata. Nu sunt deloc de acord cu mancatul disociat. Ai nevoie de toti nutrientii in fiecare zi. Nu cred ca vei rezista prea mult in felul asta. Cina cred ca stii ca o poti manca cu pana la 3 ore inainte de a te pune la somnic.Nu are rost sa iti distrugi stomacul mancand ultima masa la 18:00 daca te pui sa dormi la 00:00.Asta depinde de programul tau. Week-endul nu va face altceva decat sa te traga inapoi. Cel putin la mine faza asta cu putin din toate nu merge si daca scap la carbohidrati intro zi, in special dulce, a doua zi sunt moarta de foame si parca as manca si mai mult din aceiasi carbohidrati.
    Eu zic sa te mai gandesti inainte sa aplici planul asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, seamana putin cu regimul disociat, dar nu e chiar la fel pentru ca nu am de gand sa mananc la modul absolut doar lactate lunea de exemplu, dar lactatele vor predomina. Oricum luni cred ca schimb cu peste :)
    Cand m-am gandit la asta am avut intentia sa mananc mai variat si mai sanatos, sa stiu dinainte in ce zile nu voi manca deloc cina ca sa stiu cum imi organizez programul, iar in cele din urma in weekend imi dau liber la orice in cantitati mici tocmai ca sa nu ma simt frustrata ca sunt vesnic la dieta. Imi dau liber la orice in sensul ca daca ies de exemplu la o terasa nu o sa ma simt vinovata ca am mancat paste sau pizza sau desert, dar asta in cazuri speciale, daca se iveste ocazia, daca se intampla, nu la modul in weekend am voie deci ma pun pe balotat. Eu o tin asa de 6 ani de zile daca nu chiar mai bine, nu mai pot cu nervii :) si de-asta dau rateuri mari si pe perioade lungi de timp nu doar doua zile cat tine weekendul.
    Mersi de sfaturi, ma gandeam eu ca aplic regulile astea si vad din mers cum am simt cu ele si mai schimb pe parcurs. O sa vad cum o sa fie.

    RăspundețiȘtergere