3.24.2010

Back to the basics :)



Acest blog a inceput cu cei 7 pasi + 1 bonus din partea mea. Treburile au mers binisor dar simt nevoia sa ma intorc putin la cei 7 pasi, sa-i rescriu si sa fiu mai hotarata in aplicarea fiecaruia in parte. Deci:

I. Obicective realiste - Check!
Desi pot sa spun ca pe parcurs am deviat putin, m-am mai incurcat putin in calcule, de la cat am inceput, dar cat pusesem de fapt doar in ultima luna inainte sa incep, etc. N-are rost. Ma intorc acolo unde mi-am propus. 10 kilograme nu e putin lucru, indiferent de unde am pornit si cate kilograme aveam anu trecut pe vremea asta! Acum am 83.5 si am slabit in ultimele 2 luni si ceva 5.5 kilograme. Drept pentru care voi schimba si obiectivul de la ticker. Inainte cu pasi marunti, dar INAINTE!

II. Indepartarea sabotorilor - Check!
Pe sotul meu l-am convertit pe deplin pana aseara cand intr-un exces de zel mi-a marturisit ca este foarte atent ce mananca pe la serviciu! Daca nu are timp isi cumpara cate un baton cu cereale! Vai mie! Ala e plin de orez expandat si zahar, so... Halal convertire! Am esuat ca profesor, dar fiind si in interesul meu reiau lectiile cu sabotorul principal.
In rest, mai conteaza si vointa proprie nu numai sabotorii, adica nu e vina lor in exclusivitate, ci dimpotriva intr-o foarte mica masura. Nu trebuie sa uit asta niciodata!

III. Invatam sa cumparam si sa gatim - Check!
Hmmmm, nu stiu cat de bine m-am descurcat la capitolul asta. Cert este ca nu mai scap deloc in painea copiilor. Le mai cumpar gustarele gen biscuiti, le mai face mamaie cate un chec, in mare am reusit sa ma abtin eroic. Insa nu sunt multumita de mine la capitolul diversitate. Sufar de o lipsa de inspiratie cronica de fiecare data cand incerc sa mananc cum trebuie. In continuare nu am idei de garnituri si de gustarele.

IV. Ordine in viata - Still in progress!
La asta inca lucram de zor. Si cand abia incepem sa ne dezmeticim, cand abia incepem sa avem o rutina de la care nu ne mai abatem doar pentru ca ne e lene sa ne trezim la 7 in fiecare zi iata vine iar vacanta :) De data asta sper sa ne ocoleasca bubele de orice fel si sa dureze fix cat dureaza ea regulamentar. Oricum acum de Paste nu mai gatesc excesiv asa incat n-o sa mai fie asa grav ca de Craciun!

V. Antrenament - Check!
Pai m-am antrenat ca aproape am slabit doar gandindu-ma cat de corect si de sanatos o sa mananc :) Pe bune! Si inca ma antrenez mental pentru pasul +1 bonus :) desi se pare ca de azi am depasit bariera mentala si am inceput de-adevaratelea. Doar ca asa cum am spus vine iar vacanta peste noi...

VI. Masura - Not even in progress :(
Spre marea mea dezamagire la acest capitol iar am esuat lamentabil. Am reusit un timp sa nu mai mananc seara dar incet incet am renuntat si azi asa maine asa... Oricum e unul din motivele pentru care m-am intors aici asa ca o luam de la capat: nu mai cinez dupa ora 19 orice-ar fi!

VII. Mentinere - Vedea-m-as ajunsa acolo! :)))

+1. Bonus Sport si miscare - Check!
Pana acum antrenament mental si planuri de tot felul. De azi m-am tavalit putin cu Cindy. Urmeaza alergat in parc dimineata de fiecare data cand pot, minim de 3 ori pe saptamana si maine incep cu un mars asa ca de alergat n-am mai facut-o de muuuuulti ani de zile n-as vrea sa lesin, mai ales ca maine am programata si o extractie de masea, ma pastrez pentru atunci :))) Cine eu? No way!
Siiii imi cumpar role in weekend asa ca urmeaza distractia!

Si niste kiwi de la mine pentru voi ca eu asta ma duc sa gustaresc acum

2 comentarii: