3.09.2010

Spanac!


Da, SPANAC, semnul exclamarii! :) Nu stiu daca ne cresc muschii cum ii cresteau lui Popeye Marinarul dar e bun rau. In perioada care urmeaza nu trebuie ratat. Iata ce scrie pe Wiki despre spanac: "Spanacul are o mare valoare nutritiva si este foarte bogat in antioxidanti mai ales in stare proaspata, sau pregatit rapid sau la aburi. Reprezinta o sursa bogata de vitamina A (in special luteina), vitaminele C, E, K si magneziu, acid folic, fier, vitamina B2, calciu, potasiu, cupru, proteine, fosfor, zinc, vitamina PP, seleniu si acizi grasi omega 3." Yaaamy!



Pacat ca mare parte din valoarea lui nutritiva am invatat de la mamele noastre s-o distrugem pregatind faimoasa mancare de spanac. Mie cel putin trebuie sa mi se topeasca in gura altfel inseamna ca mancarea nu este buna. Ce noroc ca am descoperit, pfuuu ce noutate :))), ca spanacul inlocuieste cu mare succes orice fel de frunze de salata. Si este absolut delicios!

Ce ma impiedica sa mananc spanac in stare cruda mai des este natura lui sezoniera si faptul ca taranii au prostul obicei de a-l lega in snopi imensi, cam cat pentru o cratita sanatoasa de mancare, iar daca au cumva desfacut se uita la tine ca la masini straine daca le ceri doar o jumatate de kilogram... Dar am gasit niste legaturi pipernicite la marketul de cartier. Ha! Asa cat sa-mi ajunga de vreo doua salte mai micute.

Asadar azi la pranz prepar o salata de spanac cu ton de la conserva, rosii cherry si branza telemea. Toate stropite cu un sos facut din otet balsamic, ulei de masline, busuioc, oregano si sare. Nu se poate mai "fitness" de-atat :)))

O sa revin cu poze din timpul prepararii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu