8.12.2011

Tian provençal

Sunt pusa pe experimente si vara e inca in toi asa ca mai adaug o reteta la dosarul de garnituri de legume.
Avem nevoie de:
  • un dovlecel
  • o vanata subtire
  • o rosie
  • cativa catei de usturoi
  • ulei de masline
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • o ramurica de rozmarin proaspat (asta e de la mine pus inainte sa-mi amintesc ca am si niscai busuioc in ghivecele de pe balcon nu numai rozmarin asa ca am sfarsit prin a pune si una si alta)
  • un vas rezistent de jena sau ceramica speciala de pus in cuptor
Se aranjeaza aproximativ ca in poza si se stropeste cu ulei de masline. In mod normal daca aveam un vas mai mare si feliie de rosie trebuiau puse printre dovlecei si vinete, asa eu le-am indesat pe margine ca doar acolo au mai avut loc.








Eu am pus capacul si am uitat de vas in cuptor vreo trei sferturi de ora, apoi am luat capacul si le-am lasat sa prinda putina culoare. Cam asa:



Cred ca e delicios pe post de garnitura la niste friptura de pui sau vita, eventual cu putin parmezan deasupra, dar si ca atare e foarte bun.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu