10.01.2010

2 mituri :)))

Am "asistat" la o discutie in contradictoriu pe FB despre mamaliga si asa mi-a venit ideea acestui articolas :)

1. Mamaliga nu ingrasa! FALS
Dupa montignac malaiul are un indice glicemic de 70 in timp ce painea alba are tot 70. Sa ne intelegem: sunt din grupa cu indice glicemic MARE. Deci ca mananci paine alba sau mamaliga e tot acelasi drac. S-o iau de la inceput cu importanta valorii IG-ului in alimentatia sanatoasa, sa nu zic in dieta ( ca nu vrem sa ne stresam ca suntem la dieta :) ce mama dreq!) nu cred ca e necesar.
Am eliminat din start ideea de "mamaliga in sine" :))) nu cred ca e cineva care spune: mama, ce-as manca o mamaliga cu... mamaliga.

2. Mananc putin deci ar trebui sa slabesc! FALS
E ceea ce incerc sa-l fac pe sotul meu sa inteleaga. Ca organismul lui s-a obisnuit cu un nivel de activitate fizica si un aport caloric zilnic. Si traieste bine mersi asa dar nu slabeste. Ca sa slabeasca nu trebuie sa manance si mai putin ci trebuie sa adauge activitate fizica cu doua scopuri: sa arda grasimi si sa tonifieze/creasca masa musculara care se hraneste, ati ghicit, tot cu calorii care in conditiile unui aport caloric neschimbat vor proveni din grasime. Voila! Nici nu e foarte greu fir-ar a naibii de treaba!

3 comentarii:

  1. Buna,
    ...am citit cateva file din "JURNALUL TAU DE BORD" si-mi place cum povestesti dar nu-mi place ca te chinuie acesta problema.....deja tu esti obsedata si nu este bine ...trebuie lucrat si cu psihicul.....si sincera sa fiu din fotografiile expuse nu esti prea, prea esti o femeie bine....eu nu pot sa te sfatuies in aceasta privinta pentru ca nu am avut aceasta problema nici macar cand am fost gravida (1,75 cm. si 50 Kg.- cand am ramas gravida si cand am ajuns la noua luni la 64 Kg.)....dupa ce am nascut intr-o luna si jumatate am ajuns la 47 Kg. ...aratam groaznic ...dar asta a fost eu nu m-am panicat si am luat totul asa cum a fost si am mers inainte.....dupa douazeci trei de ani de la nastere.....(acum 46 ani) si la inaltimea mea (1,75 cm.) am ajuns la 59 Kg. ...nu stiu ce fac eu pentru acest lucru... dar sigur nu ma gandesc la greutate.
    ...gaseste-ti metoda ce-a mai buna pentru a-ti rezolva aceasta problema si nu o mai lua ca pe un chin, ca pe o povara ...consider-o un mod de viata .... esti tanara si arati foarte bine ....pa si bafta!

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) acum am vazut postul asta. vad ca am fost sursa de inspiratie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. auz':-) citeam la un mom dat ca mamaliga este un afrodisiac foarte puternic. asa ca lasa mamaliga in pace ca dupa ce-o mananci sunt sanse mari sa arzi multe calorii:-))))

    RăspundețiȘtergere