7.12.2010

File de pangasius pe pat de legume



Asa cum am promis revin cu poze si cu indicatii pretioase pentru un file de pangasius cu legume. Asta pentru ca nu cred sa existe o reteta mai simpla :)
Am adunat ce legume am gasit prin frigider: ceapa, morcov, telina si ardei. Acum ca scriu realizez ca dadusem cu ochii si de vreo doua rosii mai stofarcite pe-acolo si am zis ca le pun la final deasupra dar am uitat cu totul de ele.


Se taie legumele dupa preferinte, iar deasupra se aseaza bucatile de peste condimentate tot dupa preferinte. Mie imi place cu sare, curry si ulei de masline.






Se pune in vas termorezistent cu capac la cuptor pentru vreo 30 de minute, din care ultimele 10 fara capac. Si cam asta e tot. Dureaza mai mult sa speli vasele decat sa pregatesti mancarea asta.


2 comentarii:

  1. Eu am renuntat la pangasius dupa ce am citit unde si cum creste. Nu am gasit acel link dar citeste-l pe asta:
    http://www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-this-fish-pangas-pangasius-vietnamese-river-cobbler-white-catfish-gray-sole/
    (video:http://www.dailymotion.com/video/xo87j_quest-ce-quun-panga_sustainable_dev)

    La buna revedere!:-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Papadie, si eu ma bucur de revedere :)))

    Ceva ceva stiam si eu de pestele asta dar nu am aprofundat niciodata problema din doua motive: unu ca sa nu ma iau cu mainile de cap si al doilea ca era la indemana mereu curatat gata (nici nu stiu cum arata pestele asta altfel decat file) si la un pret rezonabil.
    Dar m-am hotarat pentru a nu stiu cata oara sa mananc peste mai des si mai variat, doar ca saptamana trecuta si saptamana asta chiar mi-a iesit. Asa ca am experimentat dorada cu sare, somon cu sos de smantana, file de salau si crap mmmmmm foarte bun! Merita curatatul solzilor si pretul mai piperat.
    Asa ca multumesc!

    RăspundețiȘtergere