7.25.2011

Pui cu legume la wok

Si pentru ca m-am intors putin pe-acasa, dupa o destrabalare de o saptamana, aseara am gatit pentru restul familionului. Eu m-am multumit doar cu ce am gustat in picioare dar si cu un mare pahar de lapte batut.
Si am facut ceva usor: piept de pui la gratar cu legume la wok. Asta pentru ca bulgarii au cam tinut legumele cu sos de soia pentru a le face cu paste lasand la liber cartofii. Asa ca ajunsa acasa m-am pus sa fac si eu si in timp ce le faceam mi-am dat seama ca pot sa fac o noua combinatie de pus peste iarna la congelator.
Asadar: un morcov mare, un ardei capia sau de care aveti, o jumatate de telina romaneasca (adica de dimensiuni decente), un dovlecel si o vanata mica. Se taie cat mai subtiri, iar forma dupa preferinte, ma bate gandul sa-mi iau o razatoare smechera ca sa fac betisoare mai usor. Se prajesc la foc iute in tigaia wok in care am pus in prealabil niste ulei de masline, nici prea mult ca ies prea unsuroase, nici prea putin ca vinetele sug mult ulei si apoi se ard celelalte legume. Cand sunt aproape gata, eu am facut in mai multe randuri asa ca am incercat si sa le las mai mult sa se inmoaie bine si al dente si sunt la fel de reusite in ambele feluri, stropiti din belsug cu sos de soia. Le mai amestecam putin cu lingura de lemn pret de 2 minute si gata!
Intre timp se frige pieptul de pui pe gratarul de fonta dupa ce a fost in prealabil condimentat dupa gusturile proprii, eu am facut cu niste verdeata la borcan, ierburi provensale le zice.
Si asa arata: pofta buna!


Un pas inainte, doi inapoi

Vacanta e in toi si dupa o saptamana la AI la bulgari am luat deja 2 kg. Mai urmeaza cateva zile la munte la noi dar n-o sa mai aiba un bilant la fel de tragic pentru ca intentionez sa nu-mi mai uit colon helpul acasa :) si in consecinta una din mese o sa fie inlocuita. In plus sunt back in business cu aerobicul. Azi am fost la prima sedinta dupa o absenta de o saptamana. Nu am cazut din picioare, a fost bine.

PS nu mai modific tickerul ca sa nu uit ca trebuie sa revin acolo :)








7.05.2011

La jumatatea drumului

Hai taci! Cica am ajuns la jumatatea drumului pe care imi propusesem sa-l parcurg in 12 luni. Au trecut vreo 18 si abia abia...

Ei, ce sa zic, bine ca mai da peste mine cate o bolesnita de mai pierd si eu cate juma de kil. Sa fie primit zic!