2.17.2010

Nevinovate gustarele

De cand ma dau de ceasul mortii sa slabesc, adica de multi ani de zile :))) am aceeasi mare si unica problema: ce rontai cand ma uit la televizor sau seara in general. In ultima perioada, de cateva saptamani o luna am dat in patima semintelor de floarea soarelui. Imi plac mult, fac o mizerie de nedescris dar nu pot sa ma opresc daca ma apuc de ele si pana nu dau gata un castronel intreg nu ma las. Problema e ca ingrasa :( Mancate cu regularitate si in cantitati considerabile si la ora la care le mananc eu ingrasa garantat. Daca nu ingrasa cel putin imi zadarnicesc toate eforturile de a nu scapa in dulciuri sau alte alea pe parcursul zilei. Hmmm ce sa fac ce sa fac... Nici faptul ca incerc sa nu mai mananc seara nu ma ajuta. Pentru ca mai adaug un prost obicei: inainte de ora 1 nu ma bag in pat. Cred ca va dati seama ca de la 5-6 pana la 1 noaptea imi cam ies urechile prin caciula. So? Ce e de facut. Nici cu fructe nu pot sa ma consolez ca si astea daca bagi mai mult de o bucata incep sa fie periculoase. Hai ca citricele, ca tot e sezonul acum, nu sunt chiar asa dar oricum, daca mananci un kil de mandarine asta nu ramane fara urmari clar.
Asa ca am ajuns la concluzia ca tot schimbarile radicale ma coafeaza. De azi incep sa fac o alta mare schimbare dupa care mental si cred ca si fizic tanjesc de multa vreme. Acum cativa ani cand spuneam ca m-am culcat pe la 11 insemna ca m-am culcat foarte tarziu. Hai nu cu gainile odata la 8, dar pe la un onorabil 10 cred ca pot sa ma bag in pat. Si pentru ca nu am fost niciodata o persoana matinala trag totusi speranta ca dupa un timp cand o sa sune ceasul la o anumita ora n-o sa mai sune de parca o mie de pitici mi-ar zgaria creierul cu cheia.
Si ce legatura are ora de culcare cu gustarelele? Pai are ca toate sunt conectate si incep sa joace in jurul tau si tu trebuie sa rupi undeva cercul vicios. Eu o sa incerc sa-l rup la ora de culcare si la ce fel de cina iau. Poate ar trebui sa ma gandesc la ceva mai consistent.
Pana una alta, cateva idei de gustari nevinovate:
- o gustare care cred ca nu face nici un rau nimanui, daca au trecut 3-4 ore de la o cina cu carne, ar fi un iaurt 0.1% cu o felie sau doua de finn crisp 21% fibre.
nu credeam vreodata ca o sa fiu atat de buna la matematica... :)))



- o felie doua de sunca slaba, un cremwurst, o felie de branza hochland sau o felie rezonabila de cascaval.
- alta idee buna ar fi fructele.

Si cu asta s-au facut cele "cateva idei" ca nu mai stiu ce as mai putea rontai isteric fara sa ma ingras...

PS Constat cu amuzament ca fac ditamai introducerea ca sa scriu trei rahati cu liniuta de la capat :)))

2.05.2010

Merge, merge...

Am uitat sa va povestesc: de cand ma tot antrenez mental ca sa slabesc am dat jos deja vreo 2.5 kg. Daca punem la socoteala ca sarbatorile de iarna s-au soldat cu un surplus generos, 2.5 kg nu inseamna mare lucru dar oricum punem acolo la socoteala. Hmmm, de fapt sa nu ma nesimtesc: am zis 10 fara stres inutil, fara limite impuse si fara prea mult numarat, doar atat cat sa ma bucur putin de rezultate dar fara incrancenare. OK, parca e mai bine :)
Uite si o poza cu mine de azi de la patinoar

2.04.2010

Deci, care-i treaba cu margarina?

De vreo doua saptamani se tot da pe la teve o reclama la rama. Mai intai un nene la prima batranete, cu un aer de pediatru de pe vremea vehiului regim, ne povesteste cum grasimile sunt incriminate in orice cura de slabire. Tiiiiiing! Mi s-au ridicat antenutele. Da! Da domle, in sfarsit spune cineva treaba asta pe fata la televizor! Si cum grasimile sunt bune in dieta, trebuie sa consumam margarina, ca aia e cea mai buna grasime. Hai, nu pe bune??? Nu mai stiu textul exact dar cam asta era mesajul. Pe urma apare alt spot cu Nadia Comaneci si cu fiul dumneaei. Soc! "Lui Dylan ii place sa construiasca si eu stiu ca ii trebuie grasimi omega3 si incerc sa-i dau in fiecare zi. Margarina Rama, zilnic pentru o copilarie nu mai stiu cum bla bla bla..." Cum ar veni trebuie sa fie buna de tot daca Nadia ii da lu' fiu sau zilnic!
E cam ca spotul Andreei Marin la vopsea de par, acum ca este si ea mama.
Nu ma pun acum sa citez specialistii britanici sau mai stiu eu ce studii. Spun doar ca pe lista mea de cumparaturi se gaseste margarina o data la cativa ani, cand poate ma paleste vreo pofta incredibila sau poate vreau sa tin post, desi intre timp am invatat ca se poate tine post si fara nemaipomenita margarina.
Si mai zic ca e suficient ca nu exista pe piata nici cel mai amarit biscuite fara margarina, ajunge atata omega3, nu mai dau copiilor si margarina pe paine, zilnic!